Activiteiten PB Slagharen

Hieronder het artikel wat onlangs in de toren heeft gestaan.

Dit artikel is ook te lezen via deze link

Ondanks de coronatijd heeft het Plaatselijk Belang Slagharen (PBS) niet stilgezeten. Gelukkig zijn ze nu van de online vergaderingen af en vergaderen ze weer op de vertrouwde plaats in het Kronkelhonk. Ook de jaarvergaderingen zijn uitgesteld of in een andere vorm doorgezet. De nieuwe jaarvergadering hebben ze nu wel (voorlopig) vastgesteld op maandag 1 november in het Kronkelhonk, nadere berichtgeving volgt nog. 

Spreekuur

Nieuw is dat we voor maandelijks bestuursvergadering een spreekuur gaan houden voor leden van PBS. Zij kunnen dan hun wensen, ideeën en vragen kenbaar maken. Ze starten hiermee maandag 6 september van 18:30 tot 19:30 uur. Het schema is dan in principe elke eerste maandag van de maand. Ze zullen dit via website, Facebook of Instagram kenbaar maken.

Werkgroepen

Binnen het PBS zijn verschillende werkgroepen actief waarvan de werkgroep Centrumplan recentelijk een online sessie heeft gehouden over onder andere de inrichting en plannen met betrekking tot de Herenstraat, kruising Coevorderweg en parkeerbeleid.

Ook werken ze mee in de werkgroep Samen Sterk Slagharen waarin ze graag de samenwerking tussen de verschillende verenigingen willen versterken.

Er is een werkgroep Lokale Economie waarin we met ondernemers uit verschillende branches werken aan ideeën, opmerking, vragen van de lokale ondernemers en staan we hiermee sterker naar de gemeente toe. Eén van de vragen die er ligt is de uitbreiding van het huidige industrieterrein (een enquête volgt).

Op sociaal maatschappelijk gebied zijn we vertegenwoordigd in Gewoon Gezond Slagharen die recentelijk de nieuwe Beweegtuin in gebruik heeft genomen! Een mooi succes!

Daarnaast hebben ze zich recentelijk aangemeld voor de werkgroep Eenzaamheid,  een toch ook steeds vaker voorkomend probleem onder jong en oud.

Daarnaast zijn ze bezig geweest met de glasvezelactie en zijn ze nu druk om de AED’s te vervangen. Al met al gebeurt er genoeg!

Lidmaatschap

Wil je op de hoogte blijven, meedenken en inbreng hebben in het dorp Slagharen? Meld je dan aan als lid en je bent van harte welkom op het spreekuur en de aangekondigde jaarvergadering. Lid worden kan online via de website: https://www.slagharen.info

Je kunt hen ook volgen op de social media kanalen van Facebook of Instagram.

Related posts