Laatste Nieuws

Alle plaatselijke belangen bijeen in Slagharen.

 

 

 

 

Alle plaatselijke belangen bijeen in Slagharen.

Na in Lutten en Dedemsvaart was het de derde achtereenvolgende maal dat zo’n 40 plaatselijke belangen elkaar opzochten in het kader van samen optrekken naar de gemeente en om een avond van elkaar te leren. Thema van de avond was Dorpsdemocratie, zoals voorzitter Leonie Kremer dat namens Slagharen bij het welkom aankondigde.
Ruud de Jong van Kloosterhaar had daarna twee nieuwtjes te melden. Daar heeft men de intentie om 22 zorgappartementen te willen bouwen, samen met de Baalderborg Groep en Beter Wonen Vechtdal op de van Braam locatie.
En hij attendeerde de aanwezigen op een boekje Handreiking Kernendemocratie van de provincie Zuid-Holland, waar iedereen digitaal de beschikking over zou krijgen. Het is een inspiratie voor het verkleinen van de afstand tussen gemeenschap en gemeente.

Daarna kwam gastspreker Joop Hofman van de Rodewouw aan het woord. Samen met Bert van der Ploeg in 2007 is hij de Rodewouw gestart omdat het anders moest en beter kon. Hij had het over de Dorpsdoe democatie (samen met de inwoners innovatief, bottom up, out of the box, op maat zijn). Het werd volgens Leonie een geslaagde avond. Aan bod kwamen de kracht van de gemeenschappen, om sociale stijging, om planvorming van onderop en om nieuwe democratie te vormen

About The Author

Related posts