Buitengebied Hardenberg krijgt glasvezel

Buitengebied Hardenberg krijgt glasvezel

 
  •  

‘Een prachtig resultaat’, zegt Marieke Seinen namens Cogas.

De voorstanders van glasvezel hebben lang in spanning gezeten. In de eerste weken bleef het aantal aanmeldingen achter bij de verwachtingen. Des te meer reden voor de ambassadeurs voor glasvezel om nogmaals op stap te gaan in hun eigen buurt om de twijfelaars over de streep te trekken. Twee weken voor de deadline van 18 juli had ongeveer een kwart van de bewoners voor glasvezel gekozen, maar dat was nog lang niet genoeg. Cogas kan het glasvezel in het buitengebied pas aanleggen wanneer vijftig procent van de bewoners van het buitengebied een abonnement bij een provider heeft afgesloten. De aanbieder heeft een mooi aanbod ontwikkeld om de ca. 20.000 woningen en bedrijven te motiveren voor glasvezel te kiezen.

Van 33 via 36 naar 43%

Met nog nauwelijks een week te gaan maakte het percentage ineens flinke sprongen. Van 33 via 36 naar 43%. En daar stokte de bijna dagelijkse update van Cogas. Enerzijds omdat het weekend er tussen zat, maar volgens sommige buurtbewoners ook bewust door Cogas om zodoende nog zoveel mogelijk mensen de beslissing te laten nemen. Hoe  het ook zij, de beslissing is in het voordeel van de voorstanders van glasvezel gevallen. Hulde aan al diegenen die er veel tijd en energie in hebben gestoken. Er is informatie aan de deur verstrekt, op centrale activiteiten stonden de ambassadeurs met een eigen stand en tal van brieven, facebookacties etc. zijn gevoerd om het gewenste glasvezel gerealiseerd te zien.

Zorg op afstand

Ook Plaatselijk Belang Balkbrug heeft zich enorm ingezet om glasvezel voor het buitengebied te realiseren. ‘Een snelle internetverbinding is niet alleen nodig voor studerende kinderen of het downloaden van films, maar ook voor de bedrijven die in het buitengebied gevestigd zijn een noodzakelijk gegeven’, laat de organisatie weten. Maar liefst vijf leden van PB Balkbrug hebben zich ingespannen als ambassadeur.

Met de veel snellere verbinding zijn de bewoners van het buitengebied ook klaar voor de toekomst waarin thuiselektronica, ook wel domotica genoemd, een steeds grotere rol gaat spelen. Zorg op afstand kan alleen geboden worden bij een snelle internetverbinding.

About The Author

Related posts