Fotoslag bezoekt “Glasrijk Tubbergen”

PERSBERICHT

Glasrijk

Op 5 oktober 2019 reisden een aantal leden van FotoSlag ( fotoclub in Slagharen) voor een moeilijke klus naar Tubbergen. Daar vond de jaarlijkse tentoonstelling plaats. Glasrijk Tubbergen is een jaarlijks terugkerende manifestatie met diverse exposities op het gebied van glaskunst. Op verschillende binnen- en buitenlocaties, verspreid over Tubbergen, tonen kunstenaars beeldende kunstobjecten, installaties, design en glas-in-lood. Tijdens de wandeling door Tubbergen werden we keer op keer verrast door grote en kleine kunstwerken. Vooral in het bos was een unieke locatie want glas in de buitenlucht is buitengewoon kwetsbaar, speciaal als het om grote objecten gaat.

In 2019 draaide alles in Tubbergen om sprookjes, mythen en sagen. Zo’n vijfentwintig glaskunstenaars uit binnen- en buitenland waren uitgenodigd om hun objecten en installaties te exposeren op verschillende locaties in Tubbergen. Het nabijgelegen Eeshofbos werd omgedoopt tot ‘Sprookjesbos’. In de beide kerken, een oud atelier, het gemeentehuis en de bibliotheek was ook glaskunst te bewonderen.

Sprookjes kunnen verwondering opwekken en even humoristisch en geruststellend als beangstigend en wreed zijn. De aanwezige kunstenaars brachten al deze facetten tot uiting en vertalen de in elk sprookje aanwezige ‘mores & moraal’ op een unieke wijze naar hun indrukwekkende glasobjecten en -installaties. Leden van FotoSlag waren maar druk heen-en-weer om zo goed mogelijk een foto te maken. En dat was beslist geen gemakkelijke bezigheid.

Voor productfotografen is het voor velen een uitdaging tijdens het fotograferen van sterk reflecterende producten zoals glas, edelstenen en metalen. maar voor een amateurfotograaf is het vastleggen wel een heel bijzondere provocatie. De leden van FotoSlag komen iedere derde woensdag van de maand bijeen in De Eik in Slagharen en op de clubavond van 16 oktober zullen de resultaten van ‘Glasrijk Tubbergen’ worden besproken en beoordeeld.