FotoSlag ging voor rondleiding naar Amsterdam

Zondag 14 april kregen 12 enthousiaste leden alweer voor de vijfde keer de jaarlijkse fotorondleiding in Amsterdam, deze keer naar de NDSM in Amsterdam-Noord. Dit is een voormalige scheepswerf en nu een culturele broedplaats.

In Amsterdam aangekomen stond de gids, tevens onze voorzitter, Edward Boer ons al op te wachten. Na een welkomstgroet gingen we naar de pont voor een gratis vaartochtje van 15 min. naar Amsterdam Noord. 

Daar aangekomen liet Edward ons eerst een aantal historische schepen zien waaronder het legendarische zendschip Veronica. Na de lunch in de IJ Kantine ging het te voet naar het NDSM terrein. Op het terrein en in de enorme hallen zijn ateliers van kunstenaars en creatieve bedrijfjes in een stoere en fotogenieke urban omgeving met heel veel street-art.

Na een aantal uren intensief fotograferen volgde de terugtocht met de pont naar het Centraal Station voor een korte tour in de oude binnenstad. De rondleiding ging door het Wallengebied en Chinatown en we zagen het pand aan de Warmoesstraat 48 waar ooit het bekende Politiebureau Warmoesstraat was gevestigd en Appie Baantjer heeft gewerkt als rechercheur en waar zijn verhalen rond De Cock zijn ontstaan. Deze boeiende dag werd besloten met een heerlijke maaltijd in De Bekeerde Suster.

Wil je meer weten over de NDSM werf klik dan hier https://www.ndsm-werfmuseum.nl/

Voor meer informatie over deze en andere rondleidingen: kijk op de FB pagina “Historisch Amsterdam”.

Lid worden kan via onze site: www.fotoslag.nl

Related posts