Gemeentelijk persbericht Maart 2018

 

Gemeentelijk persbericht

Maart 2018

 

Scootmobiel trainingsdagen in Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg

Ook in 2018 worden in de gemeenten Ommen en Hardenberg scootmobiel trainingsdagen georganiseerd. De dagen zijn bedoeld om bezitters veiliger en met meer plezier aan het verkeer te laten deelnemen. Deze dagen worden in opdracht van de gemeenten Ommen en Hardenberg gehouden en worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Overijssel.

 

Verkeersveilig

De scootmobiel is een vertrouwde verschijning in het verkeer geworden. Sommige scootmobielgerbuikers voelen zich net (meer) zeker in het verkeer. Door leeftijd, gebruik van medicijnen of ziekte kunnen het verkeersoverzicht en het reactievermogen achteruitgaan. Bovendien zijn er ouderen die in onvoldoende mate meer vertrouwd zijn met het verkeer of onvoldoende op de hoogte zijn van de veranderde verkeersregels.

Om scootmobielbezitters veiliger en met meer plezier aan het verkeer te laten deelnemen hebben de gemeenten Ommen en Hardenberg aan Veilig Verkeer Nederland opdracht gegeven weer een drietal scootmobiel trainingsdagen te organiseren en wel op:

Dinsdag 8 mei: Hardenberg (kerkelijk centrum ‘De Schakel’, Lage Doelen 3A)

Woensdag 9 mei: Ommen (Hervormd Centrum, Prinses Julianastraat 8)

Donderdag 17 mei: Dedemsvaart (multifunctioneel centrum ‘De Baron’, Julianastraat 54)

 

U bent vrij om te kiezen op welke dag u wilt deelnemen, ongeacht of u in de gemeente Ommen of Hardenberg woont.

 

Op alle dagen begint de training om 10.00 en duurt tot ca. 15.00 uur. De training wordt onderbroken door een gezamenlijke lunch. U dient in het bezit zijn van een eigen scootmobiel en wordt verzocht uw scootmobiel mee te nemen. Deelname aan de training is gratis.

 

Kennis opfrissen en oefenen
U krijgt in een gezellige en ongedwongen sfeer de kans om uw kennis van de verkeersregels op te frissen en te oefenen met het gebruik van de scootmobiel. De training bestaat uit een theoriegedeelte over de verkeersregels voor scootmobielgebruikers, het oefenen met de scootmobiel op een afgesloten parcours en een rit over straat onder begeleiding van een instructeur. Als u van de gemeente een scootmobiel in gebruik heeft, dan bestaat de mogelijkheid om kleine technische reparaties uit te laten uitvoeren door Harting Bank. De niet-gemeentelijke gebruikers kunnen hun scootmobiel laten checken op bijvoorbeeld veiligheid.

Na afloopt ontvangt een ieder een bewijs van deelname en de uitgave ‘RijWijzer met uw Scootmobiel’ (theorie verkeersregels voor bestuurders van een scootmobiel)

De training is ontwikkeld en wordt gegeven door Veilig Verkeer Nederland en de instructeurs zijn hiervoor speciaal opgeleid. De dag wordt ondersteund door vrijwilligers van de lokale afdeling van VVN . Tevens is er een WMO-consulent(e) van de ‘Samen Doen’ teams aanwezig.

Vervoer per taxi mogelijk

Zo nodig is vervoer per taxi mogelijk. Dit wordt verzorgd door ‘Mijn taxi op Maat’ (voorheen RegioTaxi) U dient bij het tijdig boeken van de taxirit wel aan te geven dat uw scootmobiel mee vervoerd moet worden en vragen of de scootmobiel wel geschikt is voor vervoer per taxi. Wanneer u een budgetrit boekt (inclusief scootmobiel) dient u dit minimaal 18 uur van te voren te boeken. Reservering kan telefonisch op nummer 0900-8412 of via het digitale reserveringsformulier (www.MijnTaxiOpMaat.nl )

 

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk 21 april via www.hardenberg.nl/scootmobieltraining

en via www.ommen.nl/scootmobieltraining

Het aanmeldingsformulier kan ook toegestuurd worden, zodat u het formulier kunt invullen en via de post terugsturen. Kiest u voor deze mogelijkheid, dan kunt u bellen naar Henk Tromp, gemeentelijk coördinator verkeersveiligheid T| 0523-289251.

Ook is aanmelding mogelijk via www.vvnhardenberg.nl of www.ommen.vvn.nl

 

Inlichtingen

Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met Henk Tromp. Heeft u inhoudelijke vragen over de trainingsdagen, dan kunt u contact opnemen met Emmy Kleinsmann van het Regionaal Steunpunt Oost van Veilig Verkeer Nederland: T| 06 525 901 45 (woensdag afwezig). Ook kunt u contact opnemen met uw WMO-consulent(e).

About The Author

Related posts