Laatste Nieuws

Oogstdankfeest RK Kerk

Geschreven door Redactie
zondag 01 september 2013

Oogstdankfeest van 28 september t/m 6 oktober 2013 in de Alphonsuskerk.

De bloemengroep zet zich al 16 jaar in om de oogst (bloemen, fruit, groente en granen op een creatieve en kunstzinnige wijze te verwerken. Het prachtige resultaat is te bewonderen in de Alphonsuskerk, Herenstraat 15, te Slagharen van 28 september t/m 6 oktober. De openingstijden zijn van 10 – 16.30 uur.

De feestelijke vieringen, uit dankbaarheid voor de oogst, beginnen op zaterdag 28 september om 19.00 uur met een Eucharistieviering. Celebrant is pastor Wenker. Het koor ‘Cornel’ luistert deze viering op. Op zondag 29 september om 9.00uur zingt het Caeciliakoor tijdens de Oogst-dankviering die voorbereidt wordt door de werkgroep Slagharen 1. Die middag is er om 15.30 uur een plechtig Lof met zang van het Caeciliakoor. In het Lof is pastor Wenker celebrant. Na beide vieringen en na het plechtige Lof is er gelegenheid om koffie te drinken.

De bloemengroep van de geloofsgemeenschap Slagharen hoopt dat er weer veel mensen de versierde kerk komen bewonderen!

Stand Wereldwinkel tijdens Oogstdankfeest.

Op zaterdag 28 en zondag 29 september zal de Wereldwinkelstand weer aanwezig zijn in de hal van de kerk. In dat weekend vieren we weer het Oogstdankfeest en zal de kerk weer erg mooi versierd zijn met allerlei producten uit de natuur. Dit jaar voor de 16e keer! De producten die in de stand te vinden zijn, zijn afkomstig van de Wereldwinkel te Dedemsvaart.

In de stand in de kerk zullen naast de gebruikelijke artikelen zoals koffie, thee, wijn, chocola en honing ook zeker weer leuke cadeauartikelen staan. Deze artikelen zijn vervaardigd in de derde wereldlanden en door het kopen van deze ‘eerlijke’ producten werken we mee aan de ontwikkeling van deze landen.

We hopen u in het weekend van 28 en 29 september te ontmoeten bij de stand van de Wereldwinkel!

Werkgroep Wereldwinkel.

About The Author

Related posts