Laatste Nieuws

Persbericht FotoSlag

Een 15-tal leden van de fotoclub in Slagharen (FotoSlag)  gingen afgelopen zaterdag weer op pad voor een heerlijke dagje fotografie. Met mooie weer en lol gingen ze aan urbanfotografie doen. Eerst richting Duitsland en daarna ging het vervolg richting Coevorden. Wetende dat ze daarvoor op verboden terreinen moesten begeven. Het betreden van verlaten gebouwen behoort tot de meest voorkomende vorm van Urban-fotografie. Meestal gaat het daarbij om verlaten oude fabriekspanden, maar vaak ook voormalige ziekenhuizen, scholen, kantoorgebouwen of gestichten. Kastelen en kerken zijn ook zeer geliefd. Vaak zijn deze gebouwen zwaar aangetast door de tand des tijds en bespoten met graffiti.

Hoewel er geen vereniging met statuten en regels voor Urban-fotografen bestaat, hielden de leden van FotoSlag zich aan de gedragslijn: “Laat slechts voetstappen achter, neem slechts foto’s mee”. Ook hebben de leden geen andere wet overtreden dan het zich begeven op terreinen waar zij geen wettige toegang toe hebben; volgens velen een ‘onschadelijke’ overtreding.

Het probleem is dat Urban-fotografen per definitie nieuwsgierig zijn naar niet algemeen bekende plekken en zich daarmee vaak op verboden terrein begeven; plekken die ook bezocht worden door mensen met andere bedoelingen zoals graffiti-spuiters en krakers, vandalen of koperdieven.

Urban-fotografen werken meestal in kleine groepen omdat deze uitstapjes gevaarlijk of risicovol kunnen zijn. Bij het betreden van de, vaak bouwvallige, verlaten gebouwen FotoSlag  mooie plaatjes op waar je enkelen kunt bekijken op www.fotoslag.nlbestaat het risico door vloeren of trappen te zakken, of losliggende elektrische bedrading. De” verboden vruchten” leverde voor de leden van

About The Author

Related posts