Laatste Nieuws

Samen Doen Noord afdeling Slagharen

image  Vanaf 2015 is de gemeente het aanspreekpunt voor ondersteuning op het gebied van zorg, jeugdzorg, werk en inkomen. Inwoners kunnen hiervoor terecht bij een van de Samen Doen teams in de gemeente.
In de gemeente Hardenberg komen vier teams: Samen Doen Noord (Slagharen, Gramsbergen, De Krim en omgeving), Samen Doen Zuid (Bergentheim, Kloosterhaar, Mariënberg en omgeving), Samen Doen West (Dedemsvaart, Balkbrug en omgeving) en Samen Doen Kern (Hardenberg, Heemse en omgeving).
Vaste contactpersoon
Samen Doen Noord is het eerste team dat start in de gemeente Hardenberg. De andere teams starten in de loop van dit jaar. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over werk, welzijn, wonen, zorg of voor hulp bij de zorg voor iemand in hun omgeving.
Wie zich met een vraag of probleem meldt bij Samen Doen, krijgt een vaste contactpersoon. Samen met deze contactpersoon wordt gekeken wat iemand zelf of met hulp van de omgeving kan doen. De medewerkers van Samen Doen kennen de weg in de wereld van maatschappelijke organisaties; mocht dat nodig zijn dan brengen zij mensen in contact met een specialist.
Uitvalsbasis
De uitvalsbasis van Samen Doen Noord is De Praam in Slagharen. Maar ook op andere plekken in de regio, zoals op school, in het buurthuis of in de sporthal is Samen Doen te vinden. En voor wie dat prettiger vindt, is bezoek aan huis ook mogelijk.
Samen Doen houdt inloopspreekuren in De Praam in Slagharen (maandag van 10.00 tot 12.00 uur), de Buurtkamer in De Krim (dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur) en De Binder in Gramsbergen (vanaf oktober elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur). Wie liever op een ander moment komt, kan contact opnemen om een afspraak te maken. Dat kan telefonisch via 06 506 453 00, of via het e-mailadres samendoennoord@hardenberg.nl. Actuele informatie is te vinden op www.hardenberg.nl/samendoen.
Samen Doen werkt samen met: De Stuw, De Kern, RIBW groep Overijssel, Mee IJsseloevers, Bureau Jeugdzorg Overijssel, Carinova thuisbegeleiding, Baalderborg Groep, Saxenburgh Groep, gemeente Hardenberg.

 

About The Author

Related posts