Slagharen Schoon

Als Plaatselijk Belang Slagharen zijn we, samen met nog 4 hele enthousiaste vrijwilligers, bezig geweest om Slagharen weer een beetje schoner te maken. Tijdens de landelijke actie Nederland Schoon zijn we 3 uurtjes bezig geweest met zwerfvuil ruimen en zijn we geschrokken van wat we in die 3 uurtjes aan echt afval uit de bermen en bossen hebben gehaald. Dat afval hoort in je eigen container of in de vuilnisbakken aan de openbare weg te belanden!

Het begint bij het feit dat we allemaal op dezelfde aardkloot wonen en dat je je eigen rotzooi opruimt. Maar blijkbaar is dat nogal moeilijk. Ook het elkaar aanspreken op het weggooien van afval zal waarschijnlijk niet gebeuren. Doe dat dus wel! Spreek elkaar aan op dat gedrag, thuis gooi je toch ook je afval in de vuilnisbak?

De actie wordt zeker vervolgd! Wat toch wel erg veel gevonden werd was rookmateriaal. Mensen let op! De filters van sigaretten verteren niet! Dus gooi het niet zomaar van je af.

We gaan dit in ons dorp zeker vaker organiseren. En nee, ook niet elke week. Het moet bij iedereen gewoon tussen de oren dat je je eigen rotzooi opruimt.

Wel zijn we op het idee gekomen na een vraag uit de bevolking, dat we prikkers beschikbaar stellen. Daarnaast zijn er hesjes, handschoenen en vuilniszakken beschikbaar voor diegene die het ook “leuk” vind om andermans rotzooi op te ruimen.

Resultaat na drie uur

Het moet natuurlijk zo zijn dat het helemaal niet nodig is maar dat is op dit moment nog utopie.

Houdt onze social media, website en de Toren in de gaten en voor vragen en of opmerkingen kun je je altijd wenden aan Plaatselijk Belang Slagharen.

Related posts