SlagharenAllert

SlagharenAlert! is een WhatsAppgroep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in ons dorp. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht. SlagharenAlert! kent inmiddels twee groepen. Ten oosten en ten westen van de Herenstraat is een groep actief.

Het doel van SlagharenAlert! is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door deze BuurtWhatsApp kunnen de Slagharenaren zelf een groot gebied in de gaten houden. Met het melden van verdachte situaties in SlagharenAlert! worden onze buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan.

SlagharenAlert! is in samenwerking met HardenbergAlert, de politie en de gemeente tot stand gekomen. Ook staan wij met een WhatsApp groep in verbinding met omliggende dorpen via VechtdalAlert om zo bij regio overschrijdende zaken meldingen naar elkaar door te sturen.

Een BuurtWhatsApp kan de veiligheid in uw buurt verbeteren, maar de groep moet geen complete chaos worden. Er zijn een aantal tips en spelregels opgesteld. De deelnemers houden zich bijvoorbeeld aan een aantal voorwaarden, hierbij valt te denken aan privacy, ‘eigen rechter spelen’ en de SAAR-methode. In principe wordt elke melding volgens SAAR afgehandeld. Een gebruiker van de BuurtWhatsApp SIGNALEERT een verdachte situatie, ALARMEERT hulpdiensten, APPT de groep, en REAGEERT op de situatie.

Wil jij ook helpen om Slagharen veiliger te maken? Meld je dan aan via www.112hardenberg.nu/hardenbergalert. Op de site wijst het zich vanzelf hoe je bij SlagharenAlert! (Oost of West) wordt ingedeeld.

Mede namens Plaatselijk Belang Slagharen
SlagharenAlert! (beheerder Hendri Godeke)