Laatste Nieuws

Speelvoorziening behouden door actie buurtbewoners in Slagharen

Speelvoorziening behouden door actie buurtbewoners in Slagharen

Nieuws
14 Okt

Speeltuin de Belhamels gelegen aan de Auke Vosstraat in Slagharen ziet er weer netjes en toegankelijk uit. De speeltuin werd enkele jaren geleden met een forse subsidie gesteund en verrezen er maar liefst twintig nieuwe speeltoestellen. Door gebrek aan vrijwilligers werd het noodzakelijk onderhoud niet of nauwelijks uitgevoerd en zakte weg in een desolate speelvoorziening.

Buurtbewoners pakten schop, kruiwagen, bezem en emmers sop ter hand om de kinderen weer een prima speelplaats te geven tijden de herfstvakantie die vandaag begint. Bertus Anbergen, initiatiefnemer van de schoonmaakactie en bewoner van de Auke Vosstraat: “Het moest er een keer van komen, al jarenlang is onderhoud achterwege gebleven en kan de veiligheid op termijn niet meer gewaarborgd blijven waarbij sluiting van deze mooie speelvoorziening niet ondenkbaar was. De twintig speeltoestellen zien er weer schoon en netjes uit, het gras is gemaaid de vele plasticzakken met afval die aan de zijkant van de kleurige speelplaats lagen zijn afgevoerd” laat Anbergen weten. Met een subsidie van 110.000 euro werden maar liefst twintig nieuwe speeltoestellen geplaatst waaronder o.a. een meterslange kabelbaan, diverse schommels en een klimtoestel annex glijbaan. De onveiligheid op dit moment is nog niet in het geding maar blijft een belangrijk agendapunt liet deze week de keurmeester openbare speeltoestellen van de gemeente weten.

Vereniging Speeltuin De Belhamels liet weten dat het achterstallig onderhoud al enkele jaren een probleem is. Voorzitter Gertjan Piest:”Het huidige vierkoppig bestuur zou uitgebreid moeten worden met minimaal 3 leden. Vrijwilligers laten het om verschillende redenen afweten en om deze reden is het noodzakelijke onderhoud de laatste jaren onvoldoende geweest. De schoonmaakactie van een aantal buurtbewoners is fantastisch en ze willen graag in gesprek met hen om bijvoorbeeld 50+ werkgroep samen te stellen. Ook uitbreiding van het huidige bestuur is noodzakelijk, maar hierbij gaat mijn voorkeur uit naar jonge ouders met kinderen, die hebben vaak goede ideeën”, aldus voorzitter Gertjan Piest.

About The Author

Related posts