Laatste Nieuws

Studenten Windesheim presenteren ideeën voor Huize De Eik en De ZorgVilla.

Studenten Windesheim presenteren ideeën voor Huize De Eik en De ZorgVilla.

Slagharen, 22 maart 2018. Studenten van Hogeschool Windesheim uit Zwolle presenteerden vanochtend hun ideeën om Huize De Eik in Slagharen en De ZorgVilla in Veenoord nóg aantrekkelijker te maken voor de bewoners. In de weken voorafgaand aan de presentatie hebben de studenten diverse bewoners van de voornoemde woonzorginstellingen geïnterviewd.

Het onderzoek van de Windesheim studenten is uitgevoerd in samenwerking met  thuiszorgonderneming De ZorgZaak uit Hoogeveen en Het Ondernemerspunt. De ZorgZaak is verantwoordelijk voor de zorgverlening in De Eik en De ZorgVilla. Het Ondernemerspunt, een plek in de regio Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel waar ondernemers ideeën en opdrachten uit diverse vakgebieden kunnen inbrengen, is een initiatief van de Regiocampus uit Meppel.

Op 22 maart werden de ideeën van de studenten In Huize De Eik gepresenteerd aan bewoners, docenten en een vierkoppige jury. Verschillende ideeën, zoals het starten van een kookclub met een mobiele keuken of handige aanpassingen aan fietsen en rollators van bewoners passeerden de revue. Aan het einde van de presentatie werden een aantal ideeën door Het Ondernemerspunt uitverkozen om verder uit te werken.  Het uitgangspunt van het project, het verbinden van jong talent met de regio was zo ruimschoots gehaald en zowel studenten, docenten als bewoners waren zeer tevreden over het initiatief dat zeker navolging zal krijgen.

Einde persbericht.

Noot voor de redactie:

Bijschrift bij de foto: Studenten Windesheim geven uitleg aan bewoners van Huize De Eik

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marielle Visser, PR medewerker, tel. 0523-225005 of e-mail marielle.visser@zorgzaak.nl

Informatie over Huize De Eik: www.huize-de-eik.nl

Informatie over de ZorgZaak: www.zorgzaak.nl

Informatie over de ZorgVilla: www.dezorgvilla.nl

Informatie over het Ondernemerspunt: www.regiocampus.nl/projectenproeftuinen/ondernemerspunt/

 

About The Author

Related posts