Van samen leren naar samen leven: Sint Jozefschool Slagharen

Bron: detoren.net

De Sint Jozefschool is in schooljaar 2015/2016 samengevoegd met de Anton Geerdesschool onder de nieuwe naam de Kwinkslag. In dat laatste jaar hebben de leerlingen nog over en weer in beide scholen onderwijs gevolgd. In 2016/2017 zijn de deuren van de Sint Jozefschool definitief gesloten en zijn alle leerlingen naar de locatie van de Anton Geerdesschool gegaan. De Sint Jozefschool staat sinds die tijd leeg.

“We stoorden ons aan het feit dat er geen functie voor dit gebouw in Slagharen was, je zag het pand verpauperen ondanks de bewoning van de Vastgoedbeschermer”, volgens Gerbrandt Peters en Francis De Vent, de nieuwe eigenaren van het pand.

“Daarom hebben we samen het idee opgevat om eens te kijken wat er mogelijk was met de school. Dit was inmiddels drie jaar geleden! Na verschillende overleggen met gemeente en ook Plaatselijk Belang Slagharen konden we overgaan tot de aankoop van het pand”.

Uit onderzoek van onder andere het Plaatselijk Belang Slagharen en signalen uit het dorp bleek dat er nog voldoende interesse is voor bewoning door senioren. Daarnaast leent de ‘kantine’ van het gebouw zich uitstekend voor kinderdagopvang/buitenschoolse opvang. “Mede door signalen vanuit de overheid dat opvang misschien vanuit de overheid betaald gaat worden zien we hier wel mogelijkheden. Op de eerste verdieping van het hoge gedeelte is eventueel bewoning voor jongere gezinnen mogelijk. In totaal komen er 8 tot 10 moderne en energiezuinige ruime appartementen in de verhuur met, indien mogelijk, 2 slaapkamers. Het pand wordt in ere hersteld, en blijft dus behouden voor Slagharen!”, vervolgen Peters en De Vent. “We willen wat meer groen terughalen op het schoolplein. En de tuin voor de school ook een mooiere uitstraling geven. Hierbij zijn we bezig om het ‘oude kunstwerk’ wat er ooit stond weer terug te halen”.

Related posts