Vervangen openbare verlichting buitengebied

In het buitengebied van Slagharen en omstreken wordt de openbare straatverlichting de komende jaren vernieuwd. Begin December 2022 is er een algemene bijeenkomst geweest waarbij er naar diverse mogelijkheden is gekeken om “anders” met licht om te gaan. Denk hierbij aan belijning wegen, ’s nachts na 24:00 de verlichting te dimmen of uit te zetten, kattenogen of andere reflecterende objecten, sensoren waarbij de verlichting aan gaat wanneer er een fietser aan komt? Kortom met de huidige technieken is veel mogelijk.

Op deze bijeenkomst is afgesproken dat de bewoners op kaarten kunnen aangeven waar nu te weinig of te veel licht is. Ook waar men het licht ’s nachts zou kunnen dimmen. Het doel is om middels de huidige technieken en dus de inzet van “slim” verlichten de energiekosten en de CO2 uitstoot te verlagen. LED verlichting helpt maar er is meer actie nodig…

Jullie kunnen hier nog input op leveren! Doe dat via een e-mail aan pb@slagharen.info en geef daar uw opmerkingen in aan. Het gaat alleen om de verlichting in het buitengebied!

Uiterste reactiedatum is: vrijdag 6 januari 2023.

Dan zal de input meegenomen worden in de besluitvorming. Indien er geen reactie is zal de gemeente naar eigen inzicht handelen.

Related posts