Wildro organiseert Boeldag

Slagharen/Hoogeveen – De Commissie Boeldag Slagharen heeft de organisatie van de Boeldag overgedragen aan organisatiebureau Wildro uit Hoogeveen. Om de overdracht te symboliseren werden zaterdag bodywarmers aangeboden aan Sophia en Pedro Kleine van Wildro door de Boeldag Commissieleden Eelko Helmich en Gerrit Kottier.

Het doek dreigde voor de Boeldag te vallen toen de Commissie Boeldag nieuwe leden zocht, maar zich niemand meldde. ‘Door ziekte van mijn vrouw ben ik genoodzaakt om te stoppen als commissielid,’ vertelt Gerrit Kottier. ‘Om de Commissie Boeldag Slagharen toch levensvatbaar te houden moest het bestuur uit minimaal drie leden bestaan. Via persoonlijke gesprekken met verenigingen en andere maatschappelijke organisaties  in Slagharen kwam er echter geen enkele positieve reactie en dat was teleurstellend.’ Via een mededeling in de regionale weekbladen reageerden Pedro en Sophia  van organisatiebureau Wildro uit Hoogeveen echter meteen . ‘Tijdens het eerste kennismakingsgesprek klikte het al,’ aldus de commissieleden.

Wildro is een groot organisatiebureau dat al 24 jaar tientallen jaarmarkten,boekenmarkten,festivals, kerstmarkten, braderieën en jaarmarkten organiseert. Ook de jaarmarkt in Gramsbergen op 6 september wordt door deze organisatie voor de vijfde keer georganiseerd.”We zijn dan ook bijzonder content met de afspraken die we hebben gemaakt. ‘De Boeldag hoort gewoon bij de cultuur van ons mooie dor[,’ aldus  Gerrit Kottier en Eelko Helmich.

Wildro gaat de organisatie dus oppakken en houdt op dinsdag 30 juli 2019 de 57e uitgave van de Boeldag markt 2019  ‘De eerste Boeldag in 1963 trok direct massa’s dagjesmensen naar het dorp en bleek door de jaren heen een gouden formule. 

About The Author

Related posts